4/01/2016

SWIM THE SEA AND SCATTER SUNSHINE

                                           

Olen oppinut iloitsemaan pienistä asioista. Ja sitä kautta olen alkanut nauttimaan elämästä ihan eri tavalla kuin ennen. Pienistä asioista on helppo nauttia, ne täytyy vain tunnistaa. 

Missä ikinä oletkin ja mitä ikinä teetkin niin katso ympärillesi juuri nyt. Jokainen hetki on täynnä jotain, mistä olla onnellinen ja kiitollinen. Kliseistä, mutta niin totta. 

Pari päivää sitten keksin hyvän aiheen mistä kirjoittaa tänne teille. Ja se aihe on onnellisuus. Miksi tunnen oloni onnelliseksi? Koska olen tajunnut tärkeän asian. 

Me helposti luulemme, että meillä on aikaa. Todellisuudessa on olemassa vain tämä hetki. Katuminen ja odottaminen ovat turhuutta. Se ainut tärkeä hetki päivässä on juuri nyt. Ja en tarkoita fyysisten tai konkreettisten muutosten tekemistä välttämättä. Tai sitä, että sinun täytyy nyt tehdä joku hullu juttu bucketlistaltasi, vaan lähinnä jotain henkisellä ja syvemmällä tasolla olevaa. Tiedosta mielessäsi, että on vain tämä hetki niin alat kokea onnea, iloa ja jotain maagista. 

Mikä on tyhmintä mitä voisit nyt juuri tehdä? 

Opiskella kuusi vuotta jotain mikä ei ole kutsumuksesi, vain siksi, että tavoittelet jotain tiettyä taloudellista päämäärää, jotta voit asua kivassa talossa perheesi kanssa, jota ei vielä ole olemassa? Niitä vuosia et saa koskaan takaisin. Älä koskaan tee päätöksiä sen perusteella, että tulevaisuus pelottaa. Sinun täytyy olla onnellinen nyt, tänään ja huomenna. Älä tee mitään väkisin. 

Minusta tuntuu siltä, että helposti me Suomessa stressaamme ja menemme eteenpäin miettien mitä opiskelemme ja mitä työtä haluamme tehdä. Rauhoitutaan vähän, eletään vähän ja tehdään vain niitä asioita, joita rakastamme. Se menestyminen tulee silloin, kun teet sitä mitä rakastat. Varmaan jotain sisukasta suomalaista saattaisi nyt kirpaista tämä teksti ja mieleen tulla ajatus että rennolla elämän asenteella joudut kodittomaksi. Toivottavasti ei kuitenkaan haha. Täällä Australiassa olen kokenut niin paljon upeita ja ikimuistoisia hetkiä. Ja ne ovat niitä asioita, jotka muistan ikuisesti ja jotka pysyvät mielessäni. Tämän viikon upeimpia hetkiä oli aamu seitsemän uinti 50 muun ihmisen kanssa Manly beachilta Shelly beachille ja takaisin auringon nousussa. Matka oli pituudeltaan 2km. Aurinko nousi hiljalleen ja en voi kuvailla tarpeeksi hyvin miten mahtavaa oli sillä hetkellä tuijottaa kohti aurinkoa, joka häikäisi silmiäni ja teki merestä kimaltelevan. Olin niin kiitollinen siitä, että minulla on mahdollisuus matkustaa. Samalla myös jouduin ihan miettimään, että missä sitä oikeasti ollaan. Olin meren ympäröimänä Australiassa aamu-uinnilla auringon noustessa horisontista.

Me emme ole täällä vain tekemässä töitä, opiskelemassa ja sitten kuolemassa. 

<3Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

kiitos kommentistasi <3