5/30/2016

KASVIPERÄISTÄ PROTEIINIA VEGAANILLE


VEGAANIVINKIT


Tähän postaukseen lisään maailman proteiinipitoisimpia raaka-aineita, jotka haluat lisätä ruokavalioosi,  jos harrastat paljon liikuntaa ja haluat kasvattaa lihasmassaa! Unohdetaan heti alkuun herajauheet ja muut syöpäjauheet.


Proteiinia saa kaikesta ruuasta jonkin verran.Lehtivihreästä, pavuista, linsseistä, pähkinöistä, puurosta, kvinoasta, riisistä, soijasta, vegaanimaidoista, täysjyvästä, kaikista siemenistä, chiasta, parsakaalista, spirulinasta, tahinista, parsasta, banaanista yms.


Liha- ja maitobisnes maksavat miljoonia mainontaan, joka saa meidät ostamaan lihaa ja maitoa, jotka tuhoavat terveytemme ja maapallomme. Fitnessboomien ja muiden hehkutusten takia moni pelkää saavansa liian vähän proteiinia. Proteiinia saa jokapuolelta! Mutta jos tarkoituksena on kasvattaa lihasten kokoa ja harrastaa bodybuildingia niin voi olla ihan hyvä hieman mietiskellä proteiinipitoisuuksia. Onneksi tähän on helppo ratkaisu olemassa ja se on proteiinipitoisten ruoka-aineiden lisääminen. Tämä postaus onkin juuri treenaville kohdistettu.Mistä saan proteiinia?

1. CHIAN SIEMENET


Lisää aamupuuron sekaan, smoothieen tai vaikka paahtoleivän päälle. Chian siemenet turpoavat vedessä kolminkertaisiksi. Niitä voi lisätä suoraan pussista tai turvottaa, jolloin koostumus muuttuu hyytelömäiseksi.


2. HERNEET & PAVUT

Paljon proteiinia, vähän rasvaa! 5,1 g/100g
3. SPIRULINA

Sisältää proteiinia 66g/100g! Spirulina on jauhemuodossa, jolloin se imeytyy välittömästi elimistöön. Tämä on maailman ravinnerikkaimpia ruoka-aineita ja todellinen superfood. Yksi purkki maksaa noin 10 euroa ja kestää todella pitkään sen ansioista, että sitä ei tarvitse lisätä kuin 1-2 tl päivässä smoothien tai minkä tahansa ruuan/juoman joukkoon.
4. HÄRKÄPAPU/HÄRKÄPAPUROUHE

Sisältää 30% proteiinia! Erinomainen voimaruoka vegaaneille ja saatavilla kahdessa eri koostumuksessa. Härkäpapurouheesta voi tehdä myös pihvejä.
5. PÄHKINÄT & SIEMENET

Helppoja lisättäviä ruuan joukkoon. Mantelit sisältävät runsaasti proteiinia. Moni ei kuitenkaan tiedä, että mantelit tulisi aktivoida ennen syömistä jolloin niiden mineraali- ja vitamiinipitoisuudet lisääntyvät. Näin mantelit sulavat helpommin eivätkä häiritse aineenvaihduntaa. Laita mantelit yön ajaksi kippoon ja täytä kippo vedellä. Kuivaa mantelit ja ne on valmiita naposteltavaksi. Itse lisään ruokiini lähes aina seesaminsiemeniä, kurpitsansiemeniä tai pinjansiemeniä. Vaihtoehtoja on niin monia!

6. PROTSKULISÄ: HERNEPROTEIINI


80% proteiinia! Jos tavoitteenani olisi lihasten kasvattaminen ja haluaisin valita itselleni proteiinilisän niin se olisi ehdottomasti herneproteiini. Sisältää runsaasti proteiinia ja saat sen ostetttua myös luomuna.

<3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

kiitos kommentistasi <3