5/29/2016

VINKIT VEGAANISEEN RUOKAVALIOON

Nyt aloitan blogisarjan, jonka tarkoitus on olla avuksi näitä postauksia lukeville ja vegaaniudesta kiinnostuneille. Haluan itsekin samalla oppia ravintoaineista enemmän ja pyrkiä olemaan terveellinen vegaani. 

Aloitetaan muutamilla neuvoilla ja vinkeillä.

VEGAANIVINKKEJÄ


1. Syö luontaistuotteita eli hedelmiä, kasviksia, perunoita ja riisiä.

2. Muista syödä tarpeeksi kaloreita!! Kuvista ymmärrät eron. (Banaaneissa ja mangoissa on paljon kaloreita, niistä voi muodostaa vaikka aamupalan tai lounaan. Tällöin syö vaikka 10 banaania aamupalaksi. )

Vähän kaloreita


Paljon kaloreita3.  Maailman halvimpia ruoka-aineita ovat riisi, perunat, kaura, banaanit etc. Vegaanius on halpaa!


4. Helpoin aamupala kiireiselle vegaanille on esimerkiksi kaurapuuro. Ja jos sinulla on blenderi niin smoothieiden tekeminenkin on nopeaa ja pullon voi aina ottaa mukaan. Esimerkki aamupalan korvaavasta smoothiesta: 7 banaania, kauramaitoa( soya maitoa, riisimaitoa, mantelimaitoa, kookosmaitoa tai erilaisia pähkinämaitoja). 

5. Kaupoissa on paljon liharuokia korvaavia aterioita ja vaihtoehtoja. Nämä eivät ole välttämättä terveellisiä tai halpoja, mutta aina parempia kuin lihatuotteet. Ja jos kaipaat tiettyjä ruokia niin korvaavat ateriat ovat silloin hyvä vaihtoehto!

6. Perus ruokakaupat, joista olen ostanut vegaanista juustoa : Prisma ja S-market. Erikoistuneet ruokakaupat Helsinki: Vegekauppa, Ruohonjuuri, Ekolo, Punnitse ja säästä, Heluna Shop, Vegaaniliiton vegaanipuoti, kuudesmaku. 

7. Katso aina nämä ainesosat tuotteista: Maito, kananmuna, liha ja hunaja. ( Jos tuotteessa lukee "May contain milk" se ei tarkota ettei tuote olisi vegaaninen. Se on lakisääteinen ilmaus, joka täytyy kertoa tuoteselosteessa.) Se on kuitenkin merkki, että esimerkiksi tämän tuotteen valmistaja saattaa valmistaa myös epävegaanisia tuotteita. ( Casein, whey, rennet ja lactose tulevat maitotuotteista)

8. Katso youtubesta video: Complete Guide to Vegan Food. OMA PIENI VÄLIPALA- SMOOTHIE3 banaania- kuitu, c-vitamiini, kalium ja mangaani

0,5 dl maitoa-proteiini, hiilihydraatti ja vitamiinit

1dl mustikoita- vitamiinit( a,b,c,e,k)

Baby pinaatti- rauta,proteiini


<3

3 kommenttia:

  1. 10 banaania aamupalaksi ??? ootko tosissasi ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kyllä! Muistan ite oman reaktion kun perehdyin vegaaniseen ruokavalioon ja aika monesti jäin tohon samaan fiilikseen :D Oma aamupalani harvemmin koostuu 10 banaanista, mutta vähän yritän tolla antaa jotain mielikuvaa noista kalorin määristä. Jos teen aamupalaksi smoothien niin laitan usein 5-6 banaania.

      Poista

kiitos kommentistasi <3