12/28/2015

KOHTI UUTTA VUOTTA

Uusi vuosi, uudet kujeet!
Mikä on sinun uudenvuoden lupauksesi?


Vuoden vaihtuminen on paras juhla! Saamme tilaisuuden uuteen alkuun ja uusiin mahdollisuuksiin. Se on myös hyvä hetki pysähtyä hetkeksi miettimään takana olevaa vuotta, mutta sitäkin enemmän tulevaa tapahtumarikasta vuottasi. 

Tipaton tammikuu vaiko lihaton tammikuu? Kokeile jälkimmäistä ainakin ;)
Jos haluat muutosta elämääsi tai haluat parempaan kuntoon fyysisesti ja henkisesti kokeile vegeilyä kuukauden ajan. Tai aloita ensimmäinen viikkosi vuotta 2016 vegaanisesti!

Laitan tähä alapuolelle pari simppeliä ja super herkullista täysin vegaanista ateriaa, mikäli innostuit. 
Kun itse ryhdyin kasvissyöjäksi, kaipasin jotain selkeitä ohjeita tähän tyyliin: ''Kun menet kauppaan kävele sille...ja sille osastolle...osta tätä, sitten tuota ja olet valmis. Joten, jos joku nyt haluaisi kokeilla lihatonta elämäntapaa hetken ajan, tässä postauksessa on nyt kaksi hyvin ravintorikasta pääruokaa/välipalaa. 

Rikkaita proteiinin lähteitä ovat: pähkinät, kokojyväviljat, siemenet, soija, pavut,linssit, herneet, kikherneet. Lisää näitä aterioihisi. Itse paahdan pannulla itselleni esimerkiksi auringonkukan siemeniä aina isomman satsin ja ripottelen niitä useasti juurikin vaikka pastaan, salaatteihin, smoothieen. Kalsiumia saat kaikista tummanvihreistä lehtivihanneksista, pähkinöistä, viljasta, palkokasveista..jne. Ei hätää! Kaikki ravintoaineet on saatavilla. 

Jos olet syönyt lihaa aikaisemmin, ei sinun tarvitse huolehtia b12 vitamiinin saannista, mikäli ryhdyt kuukauden ajaksi kasvissyöjäksi. Elimistössäsi nimittäin on sitä varastoituneena. 

B12 vitaminiia sai vuosikymmeniä sitten vielä luonnosta. Esimerkiksi perunat ja juurekset sisältivät b12 vitamiinia mullan ansioista. Siksi onkin ehkä sanottu, että perunan kuoressa on juuri ne hyvät ja tärkeät ravintoaineet. Porkkanat kannattaakin ostaa multaisina mieluiten! 

B12 vitamiinia ei nykypäivänä ole mahdollista saada tarpeeksi luonnosta muun muassa teollistumisen takia ja siksi, että emme itse kasvata ruokaamme ja ole kosketuksissa siihen. Kun elimme enemmän ikään kuin luonnon armoilla, sitä oli helpompi saada. B12 vitamiinia saatoit saada esimerkiksi kaivovedestä. Tänä päivänä, jos ryhdyt vegaaniksi tai vegeksi niin on hyvä pitää huoli b12 vitamiinin saannista. Itse saan sitä pureskeltavista tableteista. Mutta sitä on lisätty myös moniin kasvikunnan tuotteisiin( esimerkiksi Alpron soijamaitoon. )

Toivotan hyvää uutta vuotta ja uusia seikkailuja teille kaikille!

Hyppää tästä herkulliseen smoothiekulho ohjeeseen <3

Sitruuna pähkinä avokado-salaatti! Käytä mieluisinta saalaattiasi! Rucola ja babypinaatti on erinomaisia. Paahda pannulla siemeniä ja cashew-pähkinöitä. Pilko joukkoon tomaattia,vinirypäleitä, kurkkua ja avokadoa. Lisää kastikkeeksi puolikkaan sitruunan mehu tai vaikka sinappia <3 Mausta oman maun mukaan ja lisää pinnalle nokare hummusta!(todella hyvä proteiininlähde) 


Salsa kerma avokado tofu-pasta! Käytä luomutäysjyvä pastaa. Tarkista ettei pasta sisällä kananmunaa.  Paista pannulla maustettuja tofukuutioita rapeammiksi. Käytä Gogreenin Salsa-mediterranean kastiketta. Lisää salsan kanssa soijakermaa ja mausteita. Pastaan lisäsin rucolaa, avokado-kuutioita, auringonkukansiemeniä, kurpitsansiemeniä, ruohosipulia ja nokareen hummusta. NAM<3 Tämä on ehdottomasti yksi lemppareista. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

kiitos kommentistasi <3