12/15/2015

PARAS VEGAANINEN HERKKURESEPTI


Haluan lisätä tämän suositun ja maukkaan kuppikakku-reseptin tänne teille. Suosittelen kokeilemaan tätä ensi kerralla, kun tekee mieli syödä jotain herkkua ja leipoa.

Olen tehnyt näitä jo useamman kerran. Kaverit ovat aina ihmetelleet, miten joku vegaaninen, maidoton ja munaton herkku voi olla näin hyvää. Mutta KYLLÄ se vain todellakin on.


Vanilja-kuppikakut(12kpl noin)
2.35dl riisimaitoa/soijamaitoa/kauramaitoa
3dl vehnäjauhoa(tai gluteenitonta jauhoa)
1tl omenaviinietikkaa
2rkl NoEgg jauhoseosta 
3/4 tl leivinjauhetta
1/2tl soodaa
1/2 tl suolaa
0.75dl rapsiöljyä
1.75dl sokeria
2tl vaniljauutetta
1/4tl manteliuutetta/vaniljauutetta( Jos kaupasta ei löydy vaniljauutetta, voit myös käyttää tuplamäärän tavallista vaniljasokeria.)

Valmistus on suoraan sanottuna aika helppoa. Vatkaamista ja sekoittamista. Ensin laita uuni lämpenemään 180asteeseen. Täytä muffinsipellille valmiiksi paperivuoat. Itse olen käyttänyt jotain värikkäitä ja pilkullisia paperivuokia, ne tekevät kuppikakuista söpömmän näköisiä.

Aloita vatkaamalla joku valitsemistasi maidoista ja omenaviinietikka kupissa. Sitten anna sen seistä 2min. Seuraavaksi ota iso kulho ja vatkaa yhteen maitoetikka-seos, öljy, sokeri ja vanilja(tai muut valitsemasi uutteet). 

Tämän jälkeen sihtaa joukkoon kaikki kuivat aineet. Kun taikina on tasaista aloita sen annostelu vuokiin. Täytä vuoat 2/3 osaa täyteen(tärkeää). Sitten paista kuppikakut uunissa noin 20-35min. Tämä on se vaihe, jossa täytyy vähän tarkkailla ja kokeilla itse milloin kuppikakut ovat sopivia. Olen huomannut, että ne jäävät 20 minuutissa vielä todella löllöiksi sisältä. Mutta noin 30min päästä ne ovat jo pinnalta rapeampia, mutta sisältä tulevat jäämään hieman löysemmiksi. Mutta se on tarkoituskin. Lopputulos on suussa sulavan hyvää. (Tarkista kuppikakkujen koostumus 20min päästä jollain tikulla.)


Kreemikuorrute/maidoton
115g margariinia(maidoton esim. Sunnuntai)
115g kasvirasvaa(Crisco, hieman vaikeampi ehkä löytää kaupasta) Voit myös käyttä margariinia.
8dl tomusokeria
1,5tl vaniljauutetta
n.0,5dl jotain maitoa/soijakermaa

Aloita vatkaamalla margariini ja kasvirasva hyvin kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sokeri ja jatka vatkaamista noin 3 min. Lisää vanilja ja maito, jatka sitten vatkaamista vielä 5 minuuttia kunnes seos on ilmavaa. Viimeiseksi pursota tai levitä kuorrute jäähtyneiden kuppikakkujen päälle. Lisää vielä värikkäitä nomparelleja <3 YOU ARE READY. 

Resepti löytyy myös Mytaste-sivulta nimellä vegaaniset vanilja-kuppikakut :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

kiitos kommentistasi <3