6/30/2016

ASIAA MENKOISTA

Vinkkejä vinkkien perään.

Tämä aihealue on ehkä vähän arka blogiin, mutta miksi näistä asioista ei voisi puhua ääneen. Jos teen uusia löytöjä ja vielä hyödyllisiä sellaisia miksi en voisi vinkata siitä teille?

Menkat, ne jotka tulevat lähes kaikille naisille ja joista on syytä olla ylpeä. Ne ovat tämän postauksen aihe. 

Miten niistä voisi tehdä helpommat ja vähemmän vaivalloiset? Uskon, että minulla on tähän vastaus. Kaikilla on tietysti erilaiset menkat ja olemme tottuneet käyttämään erilaisia suojia, mutta olen vihdoin löytänyt omasta mielestäni helpoimman, halvimman, terveellisimmän ja luontoystävällisimmän vaihtoehdon eli kuukupin.

Vitsit, että tuo sana kuulosti oudolta vielä puolivuotta sitten. Sana kuukuppi herätti myös oudoksuntaa  puhtaasti siksi, että se oli täysin vieras asia ainakin minulle. On varmasti muitakin bloggaajia, jotka ovat maininnut tästä aiheesta, mutta ylipäätänsä tästä pitäisi olla enemmän puhetta! Menkat ovat niin normaali asia ja sen ei kuuluisi mielestäni herättää ällötystä. Kuukuppi on todellakin jokaisen naisen pelastus tuohon aikaan kuukaudesta. Ja pillereidenkin kanssa tulee se hetki välillä, että menkat tulevat ja mikä sen helpompaa, että ei tarvitse erikseen pitää huoli siitä onko kaapissa tampooneja tai siteitä koko ajan valmiina. 


Kuukuppia voi käyttää huoletta jopa 12 tuntia putkeen. Se on älyttömän helppo asettaa ja ottaa pois. Minulla oli aluksi paljon ennakkoluuloja ja epäilyksiä siitä miten kuppi voisi toimia tuolla alhaalla, mutta ainut neuvoni on, että kokeile ja selvitä mistä on kyse seuraavilla menkoillasi. 

Miksi kirjoitan tästä aiheesta? Kuukuppi on helpottanut omia menkkojani ja säästänyt rahaani! Yhden hinta on noin 20-30€ ja voit käyttää sitä useamman vuoden! Sen puhdistaminen on myös helppoa. Ostin omani apteekista. 

Sitten myös ne tärkeimmät hyödyt. Tampooneissa ja siteissä käytetään valkaisuainetta. Voitko kuvitella, että mitä aiheuttaa valkaisuaineen laittaminen sisääsi kuukausittain. No, ei ainakaan mitään hyvää. Toki voit ostaa vaikka ruohonjuuresta luomutampooneja, mutta nykyään minua ahdistaa ajatus  tampoonin käytöstä, sillä se on yksinkertaisesti epähygieenistä. Käytän itse kuitenkin erikoistilaisuuksissa tampoonia, eli jos tiedän, että en kykene pestä ja vaihtaa kuukuppiani missään. 

Hyvä, jos joku innostui kokeilemaan tätä, sillä kuukuppi todella helpottaa elämää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

kiitos kommentistasi <3