6/25/2016

PROTEIINI SNACK

 Tänään olisi kaksi proteiini snackia tarjolla. Molemmat näistä syntyivät tällä viikolla, sillä olen nyt lisännyt liikuntaa vähän enemmän. 

Olen halunnut ihan rauhassa oppia ensin vegaaniudesta ja ravintoaineista ja minun ei ole tehnyt mieli käydä salilla niin paljon. Jotta saan lisää hyötyä oman ruokavalioni kautta ymmärrän, että siihen täytyy yhdistää liikunta. En tarkoita, etten olisi harrastanut liikuntaa vegaaniuden jälkeen, mutta olen hiljalleen aloittanut liikkumaan enemmän.

Nämä kaksi reseptiä ovat simppeleitä ja arjen kiireessä syntyneitä. 

Kun pakkaan eväitä töihin ja muistelen samalla eilistä treeniä, minulle tulee mieleen ottaa jokin pieni proteiinipitoinen herkku vielä mukaan. Nappaan sitten banaanin, pilkon sen ja kokoan palasia, joiden väliin laitan maapähkinävoita. Näitä palasia sitten nappaan suuhuni työpäivän aikana. Ja olo on jotenkin parempi, kun tiedän syöväni jotain korkeasti proteiinipitoista. Toinen oivallus liittyy enemmänkin makujen maailmaan. Tein tässä treenattuani kotona banaani-kaneli jäätelöä. Sinun on aivan pakko kokeilla tätä reseptiä. Lopputulos oli jotain niin herkullista ja tarvitset vain kaksi jäistä banaania, kanelia ja maapähkinävoita!

Ensin kuorit ja pilkot banaanit noin 3cm pituisiksi paloiksi ja laitat ne pakastimeen yön ajaksi. Aamulla otat banaaninpalaset hetkeksi sulamaan (5min). Seuraavaksi banaanit blenderiin ja tässä onkin se ainut "haasteellinen kohta". Banaanit tulevat olemaan aika kovia, joten jos blenderissäsi on jääpala-nappi niin käytä sitä, muutoin varovasti ja kärsivällisesti blenderöit banaanit, kunnes koostumus on mössömäinen. Lisää joukkoon yksi ruokalusikallinen luomumaapähkinävoita ja kanelia hillitysti. Pinnalle voit laittaa vielä kanelia ja kookosrouhetta. Tulet yllättymään miten hyvältä tämä jäätelö ja makuyhdistelmä maistuvat. Vegaanien kesken tätä kutsutaan nicecream nimellä. Ja nicecream ohjeita tulen varmasti laittamaan lisää tänne. 

(Tärkeää: Banaanien täytyy olla kypsiä, eli täplikkäitä ja pehmeitä. Tämä päätee myös aina kun syöt banaania. Jos syöt aamupalaksi useamman banaanin, niiden täytyy olla täysin kypsiä. Tätä edesauttaa se, että säilytät banaanit huoneenlämmössä!) 


Tähän loppuun hypätään resepteistä ihan vähän sivuraiteille. 


Tykkään todella paljon tästä blogiin kirjoittelusta ja yritän kehittyä tässä kokoajan. Haluan pystyä inspiroimaan teitä ja tuomaan omaa elämäntapaani esille. 

Kaikki hyödyt, joita tämä vegaaninen elämäntapa on minulle tuonut, ovat niin ylitsepääsemättömän merkittäviä, että haluan jokaisen teidän kokeilevan tätä tai edes sitten vaan oppivan jotain täältä blogini kautta. Tarkoitukseni ei ole käännyttää ihmisiä. En pidä tuosta sanasta ollenkaan. Sillä jokatapauksessa loppujen lopuksi mitä ikinä päätämmekään tehdä niin se on oma päätöksemme. Joku on kuitenkin ehkä antanut sinulle idean tai oivalluksen, jonka jälkeen olet itse kiinnostunut aiheesta. 

Ja tästä aiheesta en ole vielä puhunutkaan täällä blogissa. Mutta haluan muistuttaa, että olet sitten lihanssyöjä tai kasvissyöjä niin päätöksesi ei varsinaisesti ole minulta pois. Mutta tiedän mistä se on pois ja se jaksaa inspiroida minua itseäni puhumaan vegaaniudesta sen sijaan, että en koskaan mainitsisi tätä elämäntapaa. 

Hyvä esimerkki löytyy lähipiiristäni. Varmasti tiedossa on ollut, että olen itse vegaani ja olen siitä varmasti maininnutkin. Mutta katsottuasi yhden dokumentin, olet saanut jotain tietoa, mitä et ole koskaan yksinkertaisesta saanut,  koet oivalluksen ja päätät tutkia asiaa lisää.

Kukaan ei voi koskaan pakottaa sinua mihinkään ja me ihmiset itseasiassa tuppaamme olemaan vielä todella jääräpäisiä toisinaan ja uuden tiedon vastaanottaminen vaatii paljon ärsykkeitä. Mutta loppujen lopuksi olet suostunut vastaanottamaan jotain uutta ja vierasta tietoa. 

Olen ajatellut asioita ja tykkään itse ainakin tästä ideasta, että tuon vegaanista ruokavaliota reseptien ja vinkkejen muodossa esille ja nähtäväksi. Oletko samaa mieltä?

Haluan inspiroida sinua kokeilemaan näitä juttuja ja ymmärtämään mitä vegaaninen elämäntapa on ja ei ole, huolimatta siitä mitä lautasellasi on tällä hetkellä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

kiitos kommentistasi <3