10/23/2015

PAKOON ULKOMAILLE


Tänään koulussa meillä oli taas Harri Kangas luennoimassa. 
Ihan huikean hauska tyyppi, joka omaa todellakin huumorintajua. Aiheena oli sisäänosto, jossa Harri Kangas onkin huippuosaaja ja ammattilainen. Hänellä on pitkä ura takana, joka jatkuu yhä. Tällä hetkellä hän toimii muunmuassa sisään ostajana My o My nimiselle brändille. Pääosin hän ostaa miestenpuolen vaatteita. 

Päivä oli mielenkiintoinen ja antoi jälleen inspiroituneen fiiliksen. Jotenkin on vaan niin kiehtovaa oppia markkinointia ja sisäänostoa. Juuri sitä, mikä on brändien ja yritysten menestymisen takana. Se miten täytyy osata etsiä juuri oikeiden brändien tuotteita omaan myymälään. Ja ehkä kiinnostavinta on se, kuinka paljon huomioon otettavia asioita sisäänostoon liittyy ja ylipäätänsä myymälän ja brändien elossa pitämiseen.Harri kiertää itse paljon ulkomailla muotiviikoilla ja käy Italiassa ostamassa paljon tuotteita My o my- liikkeeseen. Hän kertoi miten erään muotimatkan jälkeen Suomeen saapuminen tuntui todella raskaalta. Ja hänen kolleegansa oli lähes alkanut huutamaan, kun näki ensimmäisen tylsän näköisen suomalaisen juorulehden lentokoneen penkkirivillä. Ja onhan se totta, että Suomi on ehkä vähän jälkipyörässä joihinkin Euroopan maihin verrattuna, puhumattakaan muotimaailmasta. Myös meidän puolivuotta kestävä horroskausi pimeydessä onnistuu aina masentamaan jonkun verran.

Mutta tottakai me suomalaisetkin osataan olla muodikkaita ja trendikkäitä ja katumuoti kehittyy ja nousee täälläkin kokoajan, mutta vielä on suuri ero kun verrataan ihan vaikka naapurimaihin.Välillä huomaan, että olen itse ja ehkä muutkin liian kriittisiä kotimaatamme kohtaan. Silloin muistutan itseäni kuitenkin, että ylpeys ja semmonen usko tarttuu ja palkitaan. Meidän pitää uskoa tähän omaan maahamme, jotta nousemme vielä joskus muiden pohjoismaiden tasolle. Meillä on oma historiamme ja sitäkin pitää kunnioittaa. Välillä on kuitenkin oikeasti hyvä matkustaa ja lähteä ulkomaille pakoon, koska Suomen pimeys ja pääosin rankka sää  voi lannistaa ja siksi on hyväkin lähteä hakemaan innostusta elämään muualta. Ja lisään vielä, että ei me ikuisesti tulla olemaan lökäpöksy kansaa ;D


<3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

kiitos kommentistasi <3