7/09/2016

HÄSHTÄG "HEALTHY"

Miksi käytät sosiaalisessamediassa hashtagia #healthy #healthyfood ?

(Tämä postaus ei ole välttämättä suunnattu vegaaneille. Tarkoitukseni on haastaa mielikuviasi ja vanhoja ajatusmallejasi.


 Terveys on niin paljon muutakin, kuin hashtagi. 

Nykyään minkä vaan ruuan voi tägätä terveelliseksi. On myös suosittua julkaista kerran kuukaudessa kuva, kun satut olemaan salaatilla ja koet olevasi normaalia terveellisempi ja haluat kertoa sen somessa hashtagilla "healthyfood". Tietenkään en näe mitään pahaa siinä, että joku julkaisee kuvan terveellisestä ruuasta. Vegaanina tietysti ärsyttää nähdä kuvia lihasta, juustosta ja lehmänmaidosta, kun tämän lisäksi alareunaan on lisätty hashtag "healthyfood". Eihän nämä tuotteet turhaan ole amerikkalaisten herkkua ja aiheuta laajaa sairauksien epidemiaa : diabetestä, verisuonitauteja ja syöpää.

Tärkein pointtini kuitenkin on kysyä sinulta miksi terveys on sinulle ehkä vain hetkellinen juttu? 

Miksi se ei ole jokapäiväinen hashtagisi? Miksi se on jollain tavalla niin vaikeaa tai sosiaalisesti nirsoa elää terveellisesti? Tässä on jotain pahasti vialla. 
Voidaanko tehdä terveydestä uusi arkipäivän trendi? Lopetetaan roskaruoka, kaikki muut lisäainemössöt ja säästetään omissa sairaskuluissamme. 

Tottakai on normaalia haluta syödä muutakin, kuin esimerkiksi niitä salaatinlehtiä ja banaaneita.
Minun päätavoitteeni tällä hetkellä onkin näyttää, että vegaaninen ruokavalio voi olla juuri sitä mitä itse haluat ja vielä parempaa, uskokaa tai älkää. Voit syödä pihvisi, pizzasi, pastasi, jäätelösi, suklaasi, maitosi, sushit ja paljon muuta. Vegaanisessa ruokavaliossa nämä raaka-aineet eivät kuitenkaan sisällä kuolleiden eläinten ruumiinosia, visvaa, hormooneita tai antibiootteja. 

 Vegaanisella ruokavaliolla tulet näkemään muutoksia kropassasi ja ulkomuodossasi ja se on bonusta! Kokeile edes siksi. Unohda epäterveelliset dieetit. Ihminen tarvitsee hiilihydraatteja, proteiinia ja sokereita. Älä karsi näitä pois ruokavaliostasi. Vaihda ne vain paremman laatuisiksi!

 En tulisi joka toinen päivä tietokoneen äärelle kirjoittamaan blogipostausta vegaaniudesta jos en kokisi sen olevan jotain minkä haluan, että kaikki kokevat ja ymmärtävät oikealla tavalla. Tätä haluan sinunkin pohtivan. Tarkoitukseni ei ole käsitellä täällä ihmisten valintoja muutoin kuin ruoan osalta, sillä valitettavasti juuri se mitä lautaseltasi löytyy vaikuttaa myös muiden elävien olentojen elämänlaatuun. 

Vegaaniset herkut, Sandro Eira
 Jos olet lihansyöjä vieläkin, niin mieti tätä. Jos sanon sinulle, että oloni on ollut viimeiset puolivuotta super hyvä henkisesti sekä fyysisesti. Ja kerron, että olen huomannut positiivisia muutoksia kropassani, ihossani ja hyvinvoinnissani. Ja kerron, että olen alle vuosi sitten itsekin syönyt lihaa. Ja vielä tämän lisäksi koko käsitykseni tästä maailmasta on muuttunut ja oloni on siksi jollain tavalla vapautuneempi ja ymmärtäväisempi. Eikö tässä ole jotain miettimisen aihetta? 

Minusta jostain syystä tuntuu, että jotkut ihmiset ovat skeptisiä vain jääräpäisyytensä takia. Pistä egosi sivuun ja kuuntele mitä yritän sanoa, koska haluan vain auttaa ja olla avuksi.
 Niille, jotka vielä ehkä ovat sitä mieltä, että vegaaninen ruokavalio ei ole terveellistä niin okei, odotetaan yhdessä sitä päivää, kun tutkimuksia sen epäterveellisyydestä alkaa sadella. Sillä aikaa kokeile itse ja tee johtopäätöksesi oman tunteesi perusteella. 

Mitä jos sanoisin, että tämän hyvänolon aiheutti skinnydetox mansikkatee?
 Etsimme kokoajan helppoja oikoreittejä hyväänoloon, mutta todellisuudessa ne eivät vain toimi pitkällä kaavalla. Terveellinen ruoka on lääke ja tiedämme sen. Nyt olisi hyvä aika kohdata se ja ottaa vastuuta, sillä olet mitä syöt. 

On myös syytä pohtia miksi vegaanius on tällä hetkellä historian nopeiten kasvavin sosiaalinen liike? Toivon, että kukaan ei loukkaantunut tästä postauksesta, sillä tarkoitukseni on haastaa teidän ajattelutapaa ja herättää jotain kysmyksiä. Teemme omat päätöksemme. 

Tehdään jokapäivä ruokia itsellemme, jotka voimme tagata mielessämme hashtageilla #healthyliving, healthyfood, #healthymind.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

kiitos kommentistasi <3