7/11/2016

ITSEVARMUUS


Koen itseni tällä hetkellä itsevarmaksi.  Se on mielestäni tunne siitä, että olen sinut itseni kanssa. Luotan itseeni ja annan myös anteeksi tekemäni virheet ja osaan kehua itseäni onnistumisistani. Se ei mielestäni tarkoita välttämättä sitä, että olen täysin peloton, vaan sitä, että uskallan laittaa itseni mukavuusalueeni ulkopuolelle. 

En usko, että ihminen voi olla itsevarma jos ei koskaan haasta itseään. Opimme ja kasvamme eri tilanteissa ja tärkeintä on, että luomme näitä kasvattavia tilanteita itsellemme. 

Moni saattaa ajatella, että olin todella rohkea ja itsevarma, kun lähdin yksin Australiaan. Todellisuudessa en todellakaan ollut. Haluan, että ymmärrätte mitä mukavuusalueelta poistuminen oikeasti tarkoittaa. 

Mukavuusalueelta poistuessasi olosi ei todellakaan ole mukava. Asetat itsesi tilanteeseen, jota et pidä mieluisana ja tunnet olosi heikoksi. Se kaikista palkitsevin ja avartavin kokemus syntyy vasta jälkeenpäin. 

Ehkä hyvä kysymys on, että mikä saa sinut poistumaan siitä turvallisesta ja tutusta? Onko sinut kasvatettu niin, että olet alttiimpi oppimaan uusia asioita ja sinuun on siirtynyt tietynlainen uteliaisuus asioita ja maailmaa kohtaan. Miksi osa meistä ei edes haaveile uusista kokemuksista?

Mene ja poistu siitä pienestä mukavuusalueestasi. Tee jotain vähän kreisiä tai jotain, mitä olet aina haaveillut tekeväsi. Et varmasti tule katumaan sitä. Elämä on kliseisesti sanottuna lyhyt. Se loppuu jossain vaiheessa niin miksi ihmeessä odottaisit?

Opetan itseäni kokoajan ajattelemaan, että ei siellä tulevaisuudessa mikään saavutus minua odota. Se mitä saavutetaan tapahtuu juuri nyt. On olemassa vain tämä hetki ja se ei tarkoita sitä, että minun täytyy nyt tällä sekunnilla tehdä jotain jännittävää. Se tarkoittaa sitä, että jos minulla on unelma tai tavoite niin voin tehdä jotain sen eteen juuri nyt. Ymmärrättekö mitä tarkoitan? 

Vastaus siihen, miksi lähdin Australiaan? 
Tajusin, että ei ole olemassa parempaa hetkeä tai aikaa. Ainut asia mikä on olemassa on tämä hetki. En tykkää ajatuksesta, että lähden juuri nyt jonnekkin, eikä se tunnu turvalliselta, mutta teen sen silti... 

Kaduinko? En tule muistelemaan mitään niin ylpeänä, kuin sitä että uskalsin tehdä sen muiden epäröinneistä huolimatta. Mukavuusalueelta poistuminen on elämistä parhaimmillaan. Raha ei voi koskaan ostaa sinulle mitään niin rikastuttavaa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

kiitos kommentistasi <3