7/20/2016

VEGAANIUS EI OLE DIEETTI

Toivon, että kukaan ei ajattelisi vegaaniutta vain ruokavaliona. Vegaanius ei ole dieetti tai kurinalainen ruokavalio. Minun blogiani aikasemmin lukeneet ymmärtävät jo varmasti mitä vegaanius on. Mutta haluan vielä kirjoittaa tästä aiheesta ja selventää miksi kyseessä ei ole vain ruokavalio.

Vegaanius on iloa, nautintoa ja myötätuntoa. En noudata dieettiä vaan kieltäydyn tukemasta karjateollisuutta ja eläinten kaltoin kohtelua.   


Vegaanius tarkoittaa sitä, että ihminen ei tue väkivaltaa, eriarvoisuutta, tappamista tai vapauden riistämistä. Jokaisella elävällä olennolla on elämä ja sen päättymistä ei vegaani määrää. Et vain pohdi ja hämmästele eläinten kaltoin kohtelua. Sinä toimit ja päätät olla osallistumatta siihen. 

 Vegaaninen vaihtoehto ei sisällä mitään eläinperäistä ainesosaa. Vegaani pyrkii kaikinpuolin välttämään mitä tahansa tuotteita, jotka sisältävät eläintä. Aloitin itse kasvisruokavaliolla ja aika nopeasti olinkin jo siirtynyt vegaaniseen ruokavalioon. Sittemmin olen oppinut tuntemaan myötätuntoa ja tietoisuutta paremmin. Pyrin jossain vaiheessa vaihtamaan kaikki ostokseni meikeistä vaatteisiin vegaanisiksi. 

Jokainen vegaani kokee elämässään "valaistumisen", kun yhtäkkiä tajuat osallistuneesi todella julmaan toimintaan, mutta otat vastuun sen sijaan, että työnnät sen pois niskoiltasi.

Vegaanius on tietoisuutta. Ihmiset etsivät onnellisuutta, mutta pois sulkevat kaikki todelliset asiat ympäriltä. Moni voisi varmaan ajatella, että vegaanit ovat epäonnellisia, kun päättävät tuntea eläinten  tuskan. Voisin väittää, että mikään ei kuitenkaan tee sinua onnellisemmaksi epätietoisena. Vegaanius on onnellisuutta ja siksi moni meistä on intohimoisia auttamaan muita ymmärtämään. Usko tai älä parhaimpia tunteita on tunne siitä, ettet osallistu eläinten kiduttamiseen. Ja se hyvä olo, kun vihdoin otat vastuun omasta kropastasi ja terveydestäsi. Kaikki se mitä syöt näkyy sinussa joko sairautena tai terveytenä. Ruoka on meidän lääke ja se ei ole ydinfysiikkaa. Tämä on elämäntapa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

kiitos kommentistasi <3