6/02/2016

VEGAANISTA PIZZAA

VÄHÄRASVAINEN, RAVINTORIKAS & LUOMU PIZZARESEPTI


Tarvitset pizzapohjan ainekset ja omavalintaiset täytteet.




Pizzapohja: 

25g tuorehiivaa ( Löytyy kylmähyllyltä ) 
2dl vettä 
1tl suolaa (suolan voi minusta ihan hyvin myös jättää pois)
3rkl kookosöljy/oliiviöljy
5dl vehnäjauhoja/täysjyväjauhoja

Omat pizzatäytteet:

Paprikaa, tomaattia, avokadoa, sipulia, juustoa, rucolaa, pinaattia, maissia, cashewpähkinöitä, tomaattikastiketta, herkkusieniä. 

Valmistusohjeet: Sekoita hiiva veteen, sen jälkeen lisää suola ja öljy. Lopuksi kaada joukkoon jauhot. Lisää jauhoja kunnes taikina ei ole enään sormiin tarttuvaa. Peitä taikinakulho ja anna kohota n. 30 minuuttia. 

Kohotuksen jälkeen kauli taikina haluamaasi muotoon. Itse halkaisin taikinan kahtia ja tein kaksi pyöreän muotoista pizzapohjaa. 
Lopuksi lisää täytteet. 

Laitoin ensin tomaattikastikkeen, jonka päälle laitoin sitten juustoa. Seuraavaksi lisäsin lehtivihreän, eli tässä tapauksessa rucolaa tai pinaattia. Päälle kasvikset, avokadoa, sipulia ja pähkinät. 

Uuniin 225 astetta ja kiertoilma. Anna pizzan olla noin. 20 minuuttia. Jätin itse toisen pizzoista vähän kauemmaksi aikaa. Siitä tuli hieman rapeampi, mutta kasviksista huomasi, että ne alkoivat jo vähän kuivua. Pidä siis uunissa oman makusi mukaan. 



VEGAANIVINKKI

Kuten reseptistä huomaa, se on todella yksinkertainen ja helppo. Käytin itse mm. näitä alla olevia aineksia. Ja ostin kaikki kasvikset luomuna. Vinkkinä nauttisin pizzan hummuksen kanssa. Ostokset tein S-marketista, mutta  nämä ainekset pitäisi olla löydettävistä kaikista isoista marketeista. Violifen tuotteita löytyy hyvin ainakin Prismasta ja käsittääkseni nykyään myös K-citymarketista. Lopputulos oli niin herkullinen. Kannattaa kokeilla vaikka et olisikaan vegaani tai kasvissyöjä. 

Maukkaita kokkaushetkiä!



Pinaatti& Rucola: Runsaasti C-vitamiinia& Rautaa

Pähkinät: Proteiini, hyvät rasvat

Tomaatti, paprika& avokado: Lykopeeni, runsaasti C-vitamiinia, rasva, kalium, B-, E-, K-vitamiini

Täysjyväjauho: kuitua&vitamiinit

Hummus: kuitu,proteiini, mangaani ja B-vitamiini

Vegaani juusto(Violife) : gluteeniton, nonGMO, palmuöljy vapaa, soijaton.

<3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

kiitos kommentistasi <3