8/19/2016

10 SYYTÄ RYHTYÄ KASVISSYÖJÄKSI

Kaipaatko inspiraatiota kasvisruokavaliosi aloittamiseen? 

Kymmenen syytä aloittaa kasvisruokavaliosi: 

1. OMA TERVEYTESI
 Vegaaninen ruokavalio on vahvasti yhdistetty alempaan riskiin saada mikä tahansa syöpä ja sen tiedetään alentavan riskiä sydän ja verisuonitauteihin. Voit saavuttaa onnellisuutta syömällä puhtaita ja ravinnerikkaita ruokia. Kuolleen lihan ja kärsimyksen syöminen ei voi olla osa ruokavaliotasi ja elämäntapaasi, jos haluat tavoitella onnellisuutta. Kasvisruokavalio voi auttaa sinua voimaan hyvin ja voit pudottaa painoasi terveellisellä tavalla jos olet ylipainoinen. 


2. MAKUAISTISI PARANEVAT JA RUOKIEN KIRJO KASVAA
Mitä luultavimmin tulet kokeilemaan monia ruokia, joista et koskaan ole edes kuullutkaan. Ruoasta tulee sinulle suuri nautinto ja tulet nauttimaan siitä, että et aiheuta harmia millekkään tai kenellekkään syödessäsi. Makuaistisi saattavat parantua radikaalisti jättäessäsi lihan ja maitotuotteet pois ruokavaliostasi. Todennäköisesti tulet syömään vähemmän roskaruokaa ja syöt puhtaammin. 

3. PÄÄSET LÄHEMMÄS LUONTOA
Tulet tuntemaan olosi ekologisemmaksi ja ehkä arvostat ympärillä olevaa maailmaasi enemmän. Olet lähempänä luontoa jäädessäsi tuijottamaan auringolaskua ikkunastasi ja kun nautit olostasi lenkillä ja ulkoillessasi. 

4. VOIT LUODA SYVIÄ YSTÄVYYSSUHTEITA
Vegaanius on omien silmien avaamista todellisuudelle, kun jaat jotain tälläistä toisen ihmisen kanssa tulet käymään läpi mielenkiintoisia keskusteluja ja upeita seikkailuja. Kasvisruokavalio on useimmille elämäntapa ja helposti saatat huomata, että keskustelusi ovat syvällisempiä ja jollain tavalla vaan merkittävämpiä. 

5. VOIT VÄHENTÄÄ ILMASTONMUUTOKSEN TUHOISUUTTA
Se mistä henkilökohtaisesti pidän eniten näiden syiden seasta on juuri se, että kasvisruokavalio jos mikä todellakin vaikuttaa heti. Yhden lihapihvin valmistamiseen kuluu keskimäärin 1000 galloonaa vettä eli gallonstoliters.com mukaan 3785 litraa vettä. Yksi päivä ilman lihaa säästää yhden eläimen hengen. Yksi päivä ilman eläinperäisiä tuotteita puhdistaa elimistöäsi. Yksi päivä ilman eläinperäisiä tuotteita on rahaa pois röyhkeältä liha- ja maitobisnekseltä, jotka tuhoavat parhaillaan maapalloa ja varustavat lihasi antibiooteilla ja hormooneilla. 

6. VOIT OLLA MUKANA LUOMASSA ESIMERKKIÄ
Moni ihminen tulee olemaan kiinnostunut ruokavaliostasi ja tämä on sinun tilaisuutesi näyttää hyvää esimerkkiä ja auttaa ihmisiä. Voit olla se ihminen, joka muuttaa jonkun toisen elämän ja  se vasta onkin palkitsevaa. Tulet yllättymään mitä lyhytkin inspiroiva keskustelu jonkun toisen kanssa voi saada aikaan. 

7. VOIT OLLA MUKANA VALLANKUMOUKSEN OIKEALLA PUOLELLA
Kautta historian maailmassa on tapahtunut paljon pahoja asioita ja kurjuutta. Kuitenkin moni merkittävä ihminen on todennut, että oikeus tulee toteutumaan. Voi olla, että ei mene kauaa, kun ihmiset katsovat taaksepäin tätä ilmastoa tuhoavaa massiivista eläintentehotuotantoa, toisin sanoin holokaustia ja keskustelevat siitä, miten sairaita me ihmiset olemmekaan olleet. Joka tapauksessa, eläinperäistentuotteiden kuluttaminen ei ole kestävää kehitystä ja tämä muuttuu pikkuhiljaa. Nyt voit olla sillä oikealla puolella. En itse aio olla se vanhanaikainen ihminen, joka halusi osallistua eläinrääkkäykseen, maapallon tuhoamiseen ja sairauksien soppaan. 

8. TEE SE MUITA IHMISIÄ AUTTAAKSESI
 Boikotoimalla liha- ja maitobisnestä ohjaat rahasi parempaan ja vähemmän tuhoisaan lähteeseen. Kasvisruokavalioon ryhtyminen auttaa aina. Maailman voi pelastaa yksi vegaani kerrallaan, muista se. Nyt voit olla mukana terveyden epidemiassa.

9. ELÄIMET 
Onko sinulla lemmikki ja rakastat eläimiä? Mitä eroa on hevosella ja lehmällä? Mitä eroa on koiralla ja possulla? Kaikilla näillä elävillä olennoilla on silmät, nenä, suu ja hermosto. Jokainen näistä eläimistä huutaa koetessaan kipua. Jos ryhdyt kasvissyöjäksi, et osallistu tappamiseen. 

10. SINUSTA TULEE KASVISTENTAPPAJA
Kasviksillakin on tunteet ja ne ovat eläviä olentoja? Kasvikset eivät omaa keskushermostoa ja todistetusti eivät tunne kipua. Jos ryhdyt kasvissyöjäksi, voit olla ylpeä kasvistentappaja. Kasvisten tappaminen ei aiheuta ylipainoa, sairauksia tai mielenterveysongelmia. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

kiitos kommentistasi <3