8/08/2016

KANNATTAAKO SOIJATUOTTEITA KÄYTTÄÄ?


Jos sanoisin että ei kannata, se varmaan aiheuttaisi hämmennystä. Ovatko soijatuotteet mukamas niin pahasta? Minulta kysyttiin voisinko tehdä postauksen aiheeseen liittyen ja teen sen mielelläni.

 Osa ihmisistä saavat e-koodeja ja karsinogeenejä joka päiväisestä ruostaan. Jos juot vielä lehmänmaitoa niin suosittelen ehdottomasti etsimään terveellisemmän vaihtoehdon. Soijatuotteet jakavat mielipiteitä ja jos sinua epäilyttää käyttää soijaa niin ehdottaisin jättämään sen pois ruokavaliostasi. 

Vegaaniudella ei ole suoranaisesti mitään tekemistä soijatuotteiden kanssa, mutta jotkut hyödyntävät soijatuotteita tietynlaisina lihankorvikkeina tai kahvimaitona. On tiedossa arvio, jonka mukaan 98% soijatuotannosta päätyy karjateollisuuteen rehuksi. Eli jos pelkäät, että 2% vegaaneista tuhoavat maapallon soijankasvatuksen takia, voit samantien vain syyttää itseäsi. (lähde: www.soytech.com) Moni on sitä mieltä, että soijatuotteet lisäävät estrogeenin tuottoa ja niitä tulisi välttää siksi. Ihmisen keho voi muodastaa estrogeenia vain itse. Tosin lehmänmaito sisältää hormooneja, jotka ovat tunnistettu samanlaisiksi kuin ihmisen ja siksi ne kykenevät nostamaan estrogeeni tasoja. Soijatuotteissa oleva estrogeeni ei ole identtinen ihmiskehon muodostaman estrogeenin kanssa, joten se ei nosta estrogeenitasoja. 

Kuitenkin tutkiessani asiaa enemmän keskustelupalstoilta ja muualta googlesta niin osa sanoo, että se saattaa aiheuttaa rintasyöpää. Sanotaan myös, että soijatuotteiden estrogeeni on hyvin samanlaista ihmisen tuottaman estrogeenin kanssa, joten se pystyy välillä huijaamaan ihmistä. Tämän takia siis runsas soijatuotteiden käyttö voisi nostaa estrogeeniarvoja tai lisätä esimerkiksi syöpäsolujen kehittymistä. On hyvä siksi myös muistaa, että tosiaan 98% soijatuotannosta menee rehuksi ja rehu on karjan ruokaa. Jos syöt lehmänlihaa niin nämä hormoonit ovat suoraan lautasellasi, puhumattakaan antibiooteista jne. Soijalla myös maustetaan monet liharuoat. 

Ja loppuun voimme todeta, että lehmänmaidon juominen on se kaikista epäterveellisin vaihtoehto, joten jos juot soijamaitoa jatka siihen malliin tai kokeile kauramaitoa, riisimaitoa, mantelimaitoa, kookosmaitoa tai muita pähkinämaitoja. Toivottavasti avasin tätä mielipiteitä jakavaa aihetta teille vähän paremmin. Itse pyrin todellakin minimoimaan soijatuotteiden käyttöä, mutta en ole siitä turhan huolissani. Kauramaito on oma lemppari vaihtoehtoni nykyään. Haluan myös muistuttaa vielä, että soijatuotteet voi hyvin jättää pois. Pärjäät ilman niitä erinomaisesti, jos tunnet olosi paremmaksi näin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

kiitos kommentistasi <3