8/07/2016

HEDELMISSÄ ON LIIKAA SOKERIA & HIILIHYDRAATIT LIHOTTAVAT...

Sinun on syytä lukea tämä postaus, jos olet samaa mieltä otsikon kanssa.
Meillä ihmisillä on käsittämätön tarve alitajuntaisesti(?)keksiä tekosyitä terveellisen ruoan vaikutuksille. Haluan, että kukaan tätä lukeva ei tämän postauksen jälkeen usko, että hedelmät tai hiilihydraatit lihoittavat. 


Hiilihydraatit helposti yhdistetään yhteiskuntamme takia rasvaan. Pizza ei lihota sinua siksi, että siinä on hiilihydraatteja. Se saattaa ehdottomasti lihottaa sinua, jos se sisältää paljon rasvaa.

Ihminen tarvitsee joka päivä hiilihydraatteja. Ne auttavat saamaan kaiken sen energian mitä esimerkiksi aivomme tarvitsevat toimiakseen. Tämän takia terveellinen ruokavalio sisältää aina hiilihydraatteja. Kaikki myös tiedämme ala-asteelta asti jo, että hiilihydraatteja tulisi saada runsaasti enemmän kuin proteiinia. 

Ihmiset aloittavat diettejä, joissa hiilihydraatit karsitaan pois ja tämä huolestuttaa minua. Mitä käy kun poistat elintärkeän ainesosan ruokavaliostasi. Ilman hiilihydraatteja saatat kokea vapinaa, masennusta, väsymystä, poissaolevuutta, serotoniinin vajetta ja lukemattomia muita sivuoireita. Tiedämme siis, että ihminen tarvitsee hiilihydraatteja selviytyäkseen. Tottakai, jos jätät ikäänkuin puolet ateriastasi syömättä saatat  pudottaa painoa, mutta miksi tämä ei toimi pitkällä kaavalla? Ennen pitkää aivosi vaativat sitä energiaa ja tämä päättyy ahmimiskohtaukseen tai lihomiseen. Syömishäiriöt kehittyvät myös helposti, jos et anna kehollesi niitä ravintoaineita mitä se tarvitsee. 

Mikä todellisuudessa saattaa aiheuttaa painonnousua? Esimerkiksi korkeat rasvapitoisuudet. Hyviä esimerkkejä ovat prosessoidut ruoat, limut, öljyt, liiallinen suolan ja sokerin määrä. Välillä silmään pomppaa artikkeleita siitä, kuinka hedelmät ja hiilihydraatit lihottavat. Mutta, kuinka moni ylipainoinen syö hedelmiä ja puhdasta vähärasvaista hiilihydraattia. En vain voi käsittää, miten joku voisi uskoa tälläistä. Väärinkäsitys on syntynyt, koska emme ymmärrä, että on olemassa kahdenlaisia hiilihydraatteja. Hiilihydraatit voidaan upottaa rasvaan tai ne voidaan syödä puhtaina ja parempi laatuisina, jolloin ne eivät yksinkertaisesti lihota sinua. Niiden poistaminen kokonaan tai edes pienissä määrin ei ole vastaus mihinkään.

Makeisten ja rasvaisenruoan himo ja tarve syntyy, kun et ole syönyt tasapainoisesti ja tarpeeksi. Aivot kertovat sinulle, että ne tarvitsevat äkkiä jotain runsaasti energiapitoista ja päädymme syömään roskaruokia. Tämä on perus kierre, kun alkoholi yhdistetään mukaan. Omat aivomme kertovat mitä tarvitsemme ja niitä on syytä oppia kuuntelemaan. Me todellakin tarvitsemme sitä sokeria ja aina ennen kuin valitset suklaapatukan kannattaisi syödä muutama hedelmä ja katsoa onko se tarve yhä olemassa. 


Eniten maailmanlaajuisesti tappavia sairauksia ovat sydän ja verisuonisairaudet. Jos olet huolissasi terveydestäsi poista ylimääräinen rasva, öljy ja prosessoidut ruoat ja herkut ruokavaliostasi. Syö puhdasta ruokaa, kasviksia, perunoita, riisiä, pastaa, lehtivihreää, hedelmiä, papuja, siemeniä ja käytä mausteita, sitruunaa, yrttejä ja nauti elämästäsi terveempänä. Muista syödä kunnon ruokaa ja kunnolla. Välillä saa tietysti herkutella ja kaikki tekevät aina omat valintansa. Tässä postauksessa halusin vain kertoa kantani ja auttaa ymmärtämään mistä sellainen liiallinen herkuttelun himo saattaa joillekkin syntyä ja miksi hiilihydraattienpuutos voi aiheuttaa sitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

kiitos kommentistasi <3