8/13/2016

TARINOITA AUSTRALIASTA


Yhtenä päivänä olin matkalla moikkamaan kaveriani, joka oli töissä Billabongilla. Liikkeessä tutustuin aika randomisti erääseen saksalaiseen vegaani tyttöön, joka oli juuri kaverini asiakkaana. Menimme yhdessä lounaalle ja meistä tuli hyvät kaverit matkani aikana. Opin häneltä niin paljon vegaaniudesta ja sain todellisen inspiraation panostaa tähän juttuun hänen ansiostaan. Olen siitä kiitollinen. Kiersimme läpi kaikkia vegaanisia ravintoloita. Osallistuimme vapaaehtoisina myös Sydney Vegan Clubin järjestämään tapahtumaan.


Australiassa tutustuin enemmän ulkomaalaisiin, kuin paikallisiin. Tosin ne pari Aussia, joihin tutustuin olivat hullua seuraa. Yleisesti ottaen Aussit ovat mielestäni aika äänekästä, ulospäinsuuntautunutta ja humoristista porukkaa. Oli ilo tutustua muutamaan paikalliseenkin. 

En varsinaisesti kokenut mitään valaisevaa kokemusta tai mieltä mullistavaa AHAA-elämystä, mutta kyllä tuo matka onnistui muuttamaan minua. Se teki minusta rohkeamman ja opin tuntemaan itseäni paremmin. Olisi vaikea ajatella, että EN olisi siellä koskaan ollut näin jälkeenpäin. Ikimuistoinen reissu se oli ja aion varmasti käydä siellä vielä tulevaisuudessa tavalla tai toisella. 


Ensimmäisen viikon aikana vietin aikaa erään siperialaisen kanssa Bondilla. Hän oli ollut Balilla pitkään joogailemassa ja halusi nähdä Australiaa. Hänen kanssaan ajauduin hengaamaan ranskalaisten kanssa, jotka joivat naisellisia drinkkejä miehekkäästi pillillä. Olin jo ihan unohtanut ensimmäisen viikkoni Bondilla, mutta kyllä sinne mahtuu hauskoja ja erikoisia muistoja. 

Newtown oli ihana paikka. Se sijaitsi Sydneyn keskustasta ylöspäin. Vietin paljon aikaa myös siskoni ystävien kanssa ja tutustuin heihin paremmin. Kävimme yhdessä mm. New townissa ja vietimme hauskoja päiviä. Maistoin vegaanista jäätelöä ja meinasin ottaa tatuoinnin, mutta viime metreillä päätinkin jättää väliin, taisi olla budjetti tiukilla. Jään kaipaamaan niitä ihania second hand-shoppeja ja söpöjä vegaani ravintoloita. 

Newtownin modernit puhelin systeemit

Eräänä aamuna eräs ystäväni pakotti minut osallistumaan aamu seitsemältä Bold & Beautiful nimiseen aamu-uintiin. Tämä reitti kulki silloisen olinpaikkani Manlyn rannalta vastapäiseen Shelley beachiin ja takaisin. Tämä oli upea kokemus. Matkaa taittui 2km ja merivesi oli lämpimempää kuin ilma. Hieman paniikkia aiheutti, kun vieressämme uivat sukeltajat huusivat, että allamme on haita. Tosin nämä hait olivat kuulemma pieniä ja vaarattomia. Siinä syvässä meressä pinnalla pulikoidessa kuitenkin pelotti. Kaiken kaikkiaan meitä uimareita oli ehkä 100. Toivoin vain, että hai ei nappaisi minua. Kokemus oli iha mieletön ja ideana oli katsoa auringon nousevan samalla, kuin uimme. Aurinko häikäisi vedenpintaa ja siinä kohtaa ensikertaa mietin miten kiitollinen olen ja kuinka mageeta, että tässä minä lillun Australiassa tyynessämeressä Auringon nousussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

kiitos kommentistasi <3