9/02/2016

CASHEW-KEKSITAIKINAPATUKAT

Vegaaninen taikinakeksiohje luvassa!

Kuka tykkää raa'asta taikinasta, jota voi maistella ennen kuin leivos menee uuniin? Tämä leivos vaan ei mene uuniin ja on vielä täysin vegaaninen.

Tämän cashew-keksitaikinaohjeen bongasin mytaste sivustolta ja päätin samantien kokeilla itsekin.

http://www.mytaste.fi/click/index/92869421/punainenorvokki.blogspot.fi<- resepti
Alkuperäinen ohje löytyy ylhäällä olevasta linkistä. Eli tosiaan nämä ovat terveellisiä proteiinirikkaita herkkuja, joihin ei tule lisättyä sokeria. 

Itse laitan tähän alas vielä hieman sovelletun ohjeen ja selitän miksi. Voit sitten itse päättää kummalla ohjeella haluat mennä. Riippuu siitä, mihin tarkoitukseen näitä tekisit. 

Tarvitset siis: 

4dl cashew pähkinöitä
1/2dl kookosöljyä sulana
3rkl agavesiirappia( löytyy esim. punnitse & säästä)
1dl lupiinijauhoja
1rkl parapähkinä tai mantelitahnaa
ripaus suolaa
2tl vanilijauutetta
1/2dl kaakaonibsejä
Lisää kookossokeria makeutukseksi jos haluat

Eli jos ehditte jo kurkata reseptiä mytaste sivusolta niin tämä yllä oleva on hieman erilainen määrien suheen. Omista keksipatukoistani tuli liian öljyisiä ja rasvaisia ja se häiritsi hieman makua. Lisäsin myös kookossokeria taikinaan, koska se maistui oudolta ilman makeutusta. 

Näistä voi siis tehdä täysin sokerittomia ja syödä esimerkiksi proteiinieväänä ennen treeniä tai jälkeen  treenin. Jos haluat tehdä näitä vieraille tarjolle jälkiruuaksi niin lisää kookossokeria ihan runsaalla kädellä. Muistathan, että kookossokeri on kuitenkin terveellistä eli sitä ei turhaan kannata pelätä. 

Valmistusohje:
Lisää cashewpähkinät blenderiin ja sekoita kunnes koostumus on tahnamainen. Liotin itse pähkinöitä hetken kuumassa vedessä, joka helpotti prosessia. Sitten lisää kaikki muut aineet joukkoon paitsi kaakaonibsit. Sekoita blenderissä kunnes koostumus on taikinamainen. Lopuksi lisää kaakaonibsit joukkoon lusikalla. Levitä sitten taikina neliönmuotoiseen astiaan ja laita jääkaappiin tunniksi. VOILA! Olet valmis.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

kiitos kommentistasi <3