11/03/2015

MAAILMAN VEGAANI PÄIVÄ

Kansainvälistä vegaani päivää vietettiin jälleen 1.11, viime sunnuntaina siis. Kyseessä on kampanja päivä, jolla korostetaan vegaani- ja kasvisruokavalion merkitystä. Halusin tehdä päivän kunniaksi helpon, herkullisen ja simppelin vege tortillan!


Aloitin tekemällä guacamolea. Muussasin ensin yhden avokadon, josta riittää kahteen tortillaan. Helpotin prosessia lisäämällä sopivan lorauksen oliiviöljyä mukaan ja viimeistelin mausteilla. Voila! Guacamole on valmis. 

Seuraavaksi pilkoin kasvikset omaan kulhoon, pesin salaatin lehtiä ja kokosin ainekset kasaan. Minusta on hauskaa aina katsoa miten eritavalla kaikki kokoavat oman tortillansa. Itse aloitin levittämällä guacamolen tortillaletun päälle. Sen jälkeen lisäsin kasvikset kasaan keskiosaan. Lopuksi päälle runsaasti salaattia ja limeä. Ihanan raikas ja todella herkullinen tortilla kasvisten voimalla on valmis. En kaivannut lihaa ollenkaan. Se olisi itseasiassa tehnyt kokonaisuudesta raskaamman ja turvottavan. Vinkkinä vielä, että kvinoa ja couscous sopivat täydellisesti vielä tuomaan lisätäytettä, jos haluaa täyttävemmän aterian. Ja toki kasviksiakin voisi olla useampaa.<3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

kiitos kommentistasi <3